Sürekli iyileştirme

Kalite güvencesi ve akreditasyon çalışmalarının düzenli sürdürülebilmesi için bölüm kalite ölçme ve değerlendirme komisyonu tesis edilmiştir.
Komisyonun çalışma grubu:
başkan - bölüm başkanı Prof. Dr. Şureddin Memmedli,
üye - bölüm kalite güvencesi koordinatörü Prof. Dr. Mayrambek Orozobayev,
üye - Dr. Öğr. Üyesi Mirza Polat,
üye - Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Moldalieva,
üye - Dr. Öğr. Üyesi Nina Petrovici,
üye - Dr. Öğr. Üyesi Emine Güven,
üye - Dr. Öğr. Üyesi Ezgioya Malkoç.
Komisyon lüzumunca bir araya gelerek, kalite ve akreditasyon süreciyle ilgili güncel durumu, mevcut sorunları ele alır.
Bölüm kurulu ile kalite akreditasyon komisyonunun ortaklaşa toplantılarında kalite iyileştirme ve akredite iç değerlendirme durum raporunun düzenlenmesi için ölçün üniteleri üzere çalışma grupları belirlenmektedir. Program akredite sürecinde izlenen genel yaklaşım, akademik faaliyetlerin planlanması, iyileştirmelerin niteliği, paydaş kapsayıcılığının sağlanması, iç kalite değerlendirmede güçlü ve iyileşmeye açık yönlerin belirlenmesi, kalite güvencesinin sürdürülebilirliğinin sağlanması, PUKÖ ‘planla, uygula, kontrol et, önlem al’ ilkesine göre çalışmaların devam ettirilmesi yolları tartışılarak irdelenmektedir.
Program güncelleme süreçlerine ve bölüm iç kalite güvencesi sistemine öğrencilerin katılımına özen gösterilmektedir. Bu amaçla program içeriğine ilişkin bilgilendirme toplantıları yapılmakta, zorunlu / seçmeli ders önerileri alınmakta, ders değerlendirme anketleri düzenlenmektedir. Bölüm kalite-akreditasyon komisyonuna öğrenci temsilcisinin, programın öz değerlendirme takımında öğrenci değerlendiricinin seçilmesi ön görülmektedir. “Yükseköğretimde kalite güvencesi” konusunda üniversite genelinde toplantılarda, konferanslarda, seminerlerde öğrencilerin katılımı sağlanmaktadır.
Bölüm web sayfasında ‘Kalite’ bağlantısı ayarlanmış olup, bu kısımda kalite güvencesi ve akredite faaliyetleriyle ilgili bilgiler, belgeler, durum raporları yayımlanır. Bölüm web sayfasının Türkçe yanında Azerbaycan, Kazak, Kırgız, Türkmen, Özbek, Gagauz vd Türk lehçelerinde hizmete açılması ön görülür.